keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Yli kahden kilon harjus pilkillä!

7.5.2014 - Harjuspilkillä Käsivarressa!Käsivarressa on vielä täysi talvi, lunta 125cm ja jäätä 100-150cm.
Porailen reikiä todella matalaan järveen, vettä on jään alla vain 20-40cm. Tiedän että tässä järvessä on todella suuria harjuksia, PALJON! Kairaamisen jälkeen annan hetkisen järven rauhoittua, hörpin kahvia auringonpaisteessa täällä kaukana kaikesta kiireestä keskellä oikeaa erämaaluontoa. Täällä ei näy jälkeäkään muista kalamiehistä, koskematonta puhdasta lunta. Kotka liitelee kauempana tunturin yllä.

Hetken kuluttua aloitan pilkkimisen. Pudotan lätkän jonka alla on itse sitomani ruskea pilkkiperho, kaikki tapahtuu niin äkkiä, ennätän juuri kurkistaa pilkkireikään kun näen kuinka valtava harjus syöksyy heti perhoon kiinni. Teen maltillisen vastaiskun jonka jälkeen alkaa hurja kamppailu! On todella vaikeaa saada tämä suuri purje-evä kääntymään reikään näin matalassa vedessä, lopulta kuitenkin onnistun! Siinäpä se on nyt unelmieni pilkkiharjus käsissäni vaikken sitä edes vielä tajuakkaan! Harjuksen mitat ovat 60cm/2045g.

Erittäin suuri hatun-nosto ja syvä kumarrus näille Käsivarren uskomattomille harjusvesille sekä KalaJumalille jotka soivat minulle yli kahden kilon harjuksen jo toistamiseen, KIITOS!
Aki Huhtanen.


Riekot istuskelivat koivuissa


Ottipelinä Kuusamon Lappi-Loiste lätkä. Väri: RUSKA/C ja alla tapsissa Graylingland ruskea pilkkiperho höystettynä punaisella kärpäsentoukalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti