maanantai 18. lokakuuta 2010

Ennätys harjus!

Unelmasta tuli totta! Pintaperho harjus 2120grammaa!!!!!

Vuosia takaperin tapasin vanhan Saamelaisen miehen tunturissa,... ystävällinen mies kertoi minulle että on olemassa "unohdettu järvi" jossa harjukset syövät kultaa ja kasvavat todella suuriksi! Hymyilin ja ajattelin että no tämä on vain Lapin miehen tarinaa, ...

Vuosia myöhemmin tarina esiintyi minulle unissa useina öinä enkä saanut järveä mielestäni, ...

8.9.2010 Istun "Unohdetun järven" rannalla. Ilta on hieno. Lämmintä +15. Ruska loistaa kauneimmillaan eikä tuulen häivää. Aurinko alkoi laskemaan tunturin taakse ja vesiperhosia kuoriutui. Sitten huomasin kuinka valtava harjus pyörähti pinnassa aivan rannan tuntumassa. Sidoin perukkeeseen vesiperhosjäljitelmän, heitto, odotus ja purje-evä nousi perhoon! Haavikin oli jäänyt kiireessä pois matkasta mutta väsyttelin kalan rauhassa ja nostin sen varovaisesti vatsan alta rannalle. Unelmani oli toteutunut vaikken sitä edes tajunnut! Todella lihava Harjus 2120g / 58cm oli käsissäni!

Päivän kruunasi mahtavat revontulet jotka syttyivät taivaalle auringon laskettua tunturin taakse! Taisipa siinä tippa simäkulmaankin tulla,... ei voi hienompaa elämystä tunturiluonto kalamiehelle tarjota :)


Matkalla unohdetulle järvelle ja ruska kauneimmillaan Tunturissa!


Unohdettu järvi!


Ottipinturi! Europa 12 Graylingland muunnos.


Tällä reissulla saimme ystäväni Timon kanssa viisi yli 1,4 kilon harjusta joista toiseksi suurin oli 1,7 kiloa unohtamatta lukuisia kilon kaloja. Kyllä vain ovat saaneet järven asukit kasvaa täällä rauhassa, ... Vapautimme kaikki kalat ennätyskalaa lukuunottamatta (C&R)

Ps, kultaa en harjuksen syönnöksestä löytänyt mutta totta on se että harjukset ovat todella todella suuria täällä :)

Kireitä siimoja, Aki Huhtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti