lauantai 28. marraskuuta 2009

26.6-2.7.08 Harjuksen kalastusta käsivarren Lapissa

"Kesä" on tullut vihdoinkin.. tai ainakin jäät ovat lähteneet suurimmaksi osaksi :) Lehti eiole vielä tullut tunturikoivuun ja keli on kohtalaisen viileä, +5. Lennämme Kilpisjärveltä helikopterilla Poroenon suuntaan. Matka kestää noin 20min ja on aika aloittaa leirin tekeminen.

Tukevan lounaan jälkeen aloitamme kalastuksen leirin läheisellä koskella. Imgmars ja Gatis suuntaavat kosken loppuliukuun ja me lähdemme Alviksen kanssa yläjuoksulle. Muutama heitto ja siellähän se komea harjus jo siiman päässä potkii! Saamme niska-alueelta noin 10 yli kilon harjusta joista suurin on todella hieno 1,6kg HARJUS!!

Palaamme leiriin jossa kaverit ovatkin jo keittämässä kahvia. Olivat saaneet myös hyvin harjuksia joista suurin 1.4kg. Iltapalan jälkeen onkin aika painua nukkumaan.

Aamiainen ja iso pannullinen kahvia on nautittu ja jatkamme matkaa kanooteilla.

Matkan varrella huomaan varovaisia pintakäyntejä suvannossa... Siikoja? KYLLÄ ja todella komeita! Pysähdymme kalastelemaan ja keittelemään kupposet kahvia.


Ilma on lämmennyt +20 asteeseen ja hyttyset ovat "iloksemme" heränneet sankoin joukoin. Päivät kuluvat todella nopeasti upeilla kalastuspaikoilla. Saamme matkanvarrelta arviolta noin 60 yli kilon C&R harjusta joista suurimmat ovat Ingmarksin 1,8kg, minun 1,6kg, Alviksen 1,5kg ja Gatisin 1,4kg. Siikojen koko on mahtavaa... suurin ylös saatu siika painoi 2,2kg mutta karkuutimme muutaman arviolta noin 3,5-4kg siian!Reissu oli kaikinpuolin upea emmekä törmänneet matkanvarrella kuin yhteen melontaporukkaan ja muutamaan riekkoon (+ miljoonaan sääskeen ). Seuraavia seikkailuja odotellessa on aika sitoa uusia ottiperhoja.

Reissulla parhaiden toiminut perho oli Ivalonmattilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti