maanantai 30. marraskuuta 2009

Tammikuu 09 | Kaamostaimenia Jiesjärveltä ja Corotjärveltä!Pimeää on... päivän valoisa aika ei kestä kuin 4-5 tuntia, mutta tähän aikaan on hyvä mahdollisuus saada se todellinen suurtaimen tai rautu siiman päähän!


Vietämme 3 päivää Jiesjärvellä ja Corotjärvellä koittaen saada se suurtaimen onkeen. Ilmat ovat vuodenaikaan nähden todella loistavat. -5 - -8 astetta eikä tuule lainkaan. Heti ensimmäisenä päivänä saamme Jiesjärveltä muutamia 1-2kg taimenia. Rautu ei jostain syystä ole syönnillään.Seuraavana aamuna pilkkiessäni Jiesjärvellä ajattelen hörpätä kahvit ja laitan pilkkivavan kengänvarteen ja alan etsimään termospulloa repustani. Kaikessa rauhassa hörpin kahvia ja yhtäkkiä meinaa vapa karata kengänvarresta... siinä lentää kuksakin ja kahvit kaatuvat päälleni... saan vavasta kiinni ja jotain todella painavaa tuntuu siimanpäässä! Noin 10minuutin väsyttelyn jälkeen avannosta näkyy todella KOMEA taimen! Nostan kaikessa rauhassa siimaa ylös ja VOIHAN P...!!! Kala pääsi karkuun!!!

Hetkeä myöhemmin Matilla tuntuu olevan siimanpäässä jonkun sortin pikajuna. 5-10 minuutin taistelun jälkeen kala antautuu ja... KOMEA 3,8KG TAIMEN!


Ennen pimeää käymme vielä pikaisen mutkan Corotjärvellä josta saamme harjuksia ja muutaman raudun. Seuraavana päivänä palaamme Jiesjärven ottipaikoilla ja taimenia tuntuu olevan liikkeellä... saamme päivän aikana kymmenkunta 1-2kg taimenta. Kokonaisuudessaan reissu oli todella hieno. Emme nähneet ainuttakaan kalamiestä järvillä. Yli 2kg taimenia saimme kolmeen mieheen 8kpl + useita yli kilon kaloja sekä mahtavan 3,8kg pikajunan! Rautuja tuli syödä asti mutta olivat jostain syystä huonolla syönnillä. Harjuksia emme tällä kertaa pilkkineet mutta sivutuotteena niitä kuitenkin muutamia tuli, joista suurin oli komeat 1,2kg.Pilkkirepun sisältöä: Rautuja ja paketti makkaraa


Komea 1,2kg harri!


Kairan terotusta... kiviäkin onnistuimme matalikoista löytämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti