keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Pilkillä Kilpisjärvessä

Suuria Rautuja Kilpisjärveltä
Kevät 2016 - Kilpisjärvi
Monihan pitää Kilpisjärveä huonona pilkkipaikkana, johtunee varmasti "vain 2 kalaa" pilkkikilpailun maineesta jossa kukaan ei juuri yleensä saa mitään vaikka pilkkijöitä on tuhansia....

Aloimme kuitenkin etsimään ihan tosissaan pilkkipaikkoja Kilpisjärvestä, koska saadaanhan järvestä kuitenkin uistelemallakin suuria rautuja. Eli kalaa järvessä kyllä on!

Yhden talven etsittyämme(2014) alkoi paikkoja viimein löytymään ja tähän mennessä suurin saamani Kilpisjärven harjus painoi komeat 1400g ja pituutta harrilla oli 53,5cm. Myös siikoja- ja rautuja olemme onnistuneet löytämään. Raudut ovat olleet kokoluokkaa 300g-2900g eli todellakin aivan kelpo kaloja. Mielenkiintoiseksi pilkkimisen tekee se että järvessä todellakin on jopa yli 7kg rautuja!

Parina viime talvena on melkein joka pilkkiretkellä tullut muutama harjus- siika tai rautu ja välillä todella suuriakin! Toki nollapäiviäkin on ollut, mutta ei montaa. Uskon että järvestä on mahdollisuus saada pilkillä useamman kilon rautuja, Onhan nämä pari talvea antanut jo hyviä tuloksia. Paras rautupäivä 2016 talvena antoi 9 yli kilon rautua joista yli 2 kiloisia oli 3kpl (suurin oli 2.9kg).

Mikäli olet liikkeellä Kilpisjärvellä ja haluat käväistä vaikka vain muutaman tunnin pilkillä, niin ota ihmeessä yhteyttä aki(at)graylingland.com tai 045 2665222. Haen teidät reellä mökiltänne, vien pilkkipaikalle ja toki voin tehdä vaikka nuotiolounaankin.

Muutamia kuvia Kilpisjärveltä!

"aina ei kannata merta tai tunturia edemmäs lähteä kalaan" 

Harjus syö keskipäivällä kaamoksen aikaan välillä paremmin kuin keväällä!

Taustalla komeilee Saana!

Emilian tyylinäyte, 46cm harri!

53,5cm kaamos-harjus



Todella hyvä pilkkipäivä Kilpisjärvessä. 

Onnellinen kalanainen!

Kuutamo Salmivaaran päällä.

Koivut, kuutamo ja revontulet.


19.2.2015 olimme aamupilkillä Kilpisjärvellä ja Emilia nappasi komean raudun!

19.2.2015, ..... ja minäkin sain nätin raudun :)

19.2.2015. Aamupäivän aikana saimme useamman lihavan raudun, ......

19.2.2015
Ylivoimainen ottipeli oli Tiuran lätkä ja itse tekemäni "liikennevalo" perhomorri! Kalat ottivat 20-30m syvyydestä!


20.2.2015 järvi antoi jälleen rautuja!

20.2.2015 Emilian rautu!


Toukokuu 2016








2 kommenttia:

  1. Kyllä järvessä kalaa on! Rantoja vain koluamaan niin aina saa jotaki :)

    VastaaPoista
  2. Vau, varmasti mahtava kokemus! Itse en koskaan ole päässyt pilkille, mutta enoni kertoi että hän on suunnitellut ostavani minulle oman jääkairan. Hän itse on ahkera pilkkijä ja tahtoisi ilmeisesti että tutustuisin myös lajiin. Täytyykin lukea hieman enemmän. Mielenkiintoinen blogi.
    https://www.laxstrom.com/tuotteet/jaasahat-ja-jaakairat

    VastaaPoista