perjantai 22. tammikuuta 2010

Lokakuu 09 | Perhokalastusta & Pilkkimistä Finnmarkkenissa!Pakkaamme Markon kanssa Muoniossa auton ja matkaamme Altan lentokentälle hakemaan Harrin ja kuppanit... Sattui vielä hauska tapahtuma Altan kentällä kun lentoyhtiö oli hukannut matkalaukut... lupasivat toimittaa seuraavalla lennolla ne mökillemme... kun kerroin että mökkimme sijaitsee 30km päässä lähimmältä tieltä tunturissa niin virkailijat nostivat kädet pystöön... naurahtivat ja sanoivat että hakekaa lentoyhtiön piikkiin uudet lämpimät vaatteet ja kaikki mitä tarvitte :) No mehän teimme työtä käskettyä ja jatkoimme matkaa kohti Finnmarkkenin Tunturiylänköä. Tarkoituksena olisi kalastaa avovedessä, mutta otimme varalta myös pilkkivälineet ja kairatkin mukaan.

Pikkulammet ovatkin jo saaneet kestävän jääpeitteen!


Saavumme myöhään illalla tunturimökille... pimeää on ja pakkastakin -10 astetta! Lämmitämme saunan ja teemme toimintasuunnitelman seuraavalle päivälle. Mikäli joet ovat sulana niin lähdemme kokeilemaan onko harjukset otillaan..

Herätys... joki on vielä sulana!!! Keitämme kunnon kaffeet ja päätämme lähteä kokeilemaan harjuksen perhokalastusta -8C kelissä! Ilma onneksi lämpenee hieman päivän aikana ja saamme kontakteja kaloihin ja muutamia ihan mukavia harreja ylöskin... Kalat ottavat tosi varovaisesti. Parhaiten tuntuu toimivan isot streamerit ja pienet sopulipinturit hitaasti uitettuna.Seuraavana päivänä päätämme avata pilkkikauden ja käydä pikaisesti aamupilkillä läheisellä pikkujärvellä ja ennen pimeän tuloa vielä pikainen uisteluretki Corotjärvelle joka ei ollut ainakaan tullessa vielä jäässä...?

Pilkkiminen on todella haastavaa kun jää on kristallinkirkasta ja aurinko vielä paistelee... kaloja näkyy mutta pienikin liikahdus ja oma varjo säikäyttää kalat pois... muutama mukava harjus kuitenkin hairahtuu pilkkiin.

Suuntaamme Corotjärvelle ja sulanahan se vielä on... eimuutakuin veneet vesille... 2 tunnin päästä on jo pimeä!!! Saamme noin 30kpl harjuksia ja pari komeaa taimenta. Kaikenkaikkiaan hyvä reissu ottaen huomioon vuodenajan ja todella lyhyen päivän... hauskaa sinäänsä sillä tähän aikaan vuodesta voi harrastaa kaikkia kalastusmuotoja ja ennenkaikkeaan nauttia upeasta hiljaisesta tunturiluonnosta joka valmistautuu pitkään talveen.

Harri sai mukavan taimenen ja sivutuotteena +40cm harjuksia.


Päivän päätteeksi kelpaa kyllä kuuma sauna ja maukas kalakeitto!

Tunturijoki on saanut jääpeitteen...


Klo 05:00 aamulla hyvästelemme tunturin ja aloitamme paluumatkan Altan lentokentälle. Vaihdamme matkalla vielä puhjenneen renkaan mutta kerkeämme mukavasti kuitenkin lennolle.

1 kommentti:

  1. Olisimme ehdottamassa pienimuotoista yhteistyötä Luonnossa -verkkolehden kanssa: luonnossanet@gmail.com

    Olisimme kiinnostuneita hyödyntämään tulevissa kalastusartikkeleissa joitakin kuvianne. Artikkelit linkitettäisiin suoraan blogiinne tai valitsemillenne www-sivuille. Kuvanottajan nimi tulisi myös artikkelin copyright- tietoihin. Odotamme yhteydenottoanne, jotta voimme kertoa lisää.

    VastaaPoista